1 Nisan 2009 Çarşamba

Bireyci toplum olamayız kardeşim. Olmak isteyende yokki

Bugün derste hoca bireyci toplumlardan falan bahsediyordu. Türkiyede kız almak zordur herşeyin tam olcak bişeyin eksikse millet laf eder derdi çoktur falan die baya bi konuştu hoca.

Tabikide öyle kesinlikle öyle katılıyorum falan demiycem. keşke bizde öyle olsakda diyemeyeceğim çok zor bişey. Yok bunlar gelişmemişlik simgesiymiş yok kendimize güvenimiz yokmuş. muşta mışta bi sürü şey. Kimse değiştiremeyeceği için kimse yormasın o güzel ağzını. Bunu söyleyende yapıodur yani. Gösterişe meraklıyız millet olarak yapcak bişey yok. Ruhumuzda var =)

Kız almak zordur kısmına gelince e tabiki zor olcak yani. Kız evi naz evi boşa demeişler yani. Gerçi artık eskisi gib değil ama ay evlenmek daha zor be artık. annemler nasıl cesaret edip evlenmiş ben hiç anlam veremiyorum. Daha evlenmek için çok küçüğüm sadece 21 yaşındayım ufacığım daha. Ama annem benim yaşımdayken evliydiiiiii... Ben kendime zor bakıyorum bide kocama bakamam ki evlensem. Ama çokda istiyorum sevgiliyle birlikte evlenip yuva kurmayı.

Evlenmeklede bitmiyoki. Ev kadını olcan bide çalışcan bi sürü iş. Hep tartışıyoruz sevgiliyle bu konuyu. Bence ev kadını diye bişey yok. bu bize böyle alıştırılan bişey. Şimdi o öğrenci evinde kendisine bakıyo oda ev kadını oluyo o zaman. Bence bunların hepsi bize yaptırılan zorunluluklar. Başka bişey değil. Kadın eve bakar, yemek yapar, çocuk doğurur çocuğa bakar vb. Bence böle değil işte. ben yapıyorsam erkete yapar hepsini. Gerektiği zamanda jest olsun falan diye değil. Yemek hazırlarken beraber yapılır, bulaşıklar beraber yıkanır vb. Bunlar beraber yapılcak şeyler herşey kadına yüklenemez. Herşeyin ortak yapıldığını millete öğretmeye başlarsak bi süre sonra ev kadınlığı falan kalmaz ortada. Tabi çok hayal dünyası benimki ama ben böyle olmasını istiyorum ya.

Kocan sürpriz sofra hazırlıyo sana sen hergün hazırlıyon o sofrayı ona hergün sürpriz o zaman. Heyt yemişim öyle sürprizi.

Ben evlilikten çok şeyler bekliyorumda ne görcem bakalım çok merak ediyorum. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Yaşamamda inşallah. Hep mutlu olmayı biliriz inşallah sevgili.

Baya bi saçmaladım yeter hadi.

2 yorum:

kkkk dedi ki...

Ins cnm evliligin tam istedigin gibi olur.
Ama herseyin de dort dortluk olmasini beklemek delilik olur bence,ne de olsa birbirinden farkli iki bireysiniz.

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

ay yok ben dört dörtlük beklemiom ondada sıkılır insan. Sadece mutlu her durumda mutlu olmayı becerebilmeyi istiom..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...