5 Mayıs 2009 Salı

Küçüklüğümün hıdrellezleri =)


Hıdrellez denilince aklıma hep her istediğim olcakmış yeni güzel mutlu günler olcakmış gibi geliyor. Hıdrellezlerde ateşler yakılıp üstünden atlanır ve ilk atladığın zaman dilek dilersin. Gül ağacının altına dilekler çizilir.

İlçede büyüdüm ben müstakil evimiz var ilçede kocamanda bahçesi var. Her hıdrellez akşamı annem bana ateş yakardı bahçede atlardım ilk atladığımda en çok istediğim şeyi dilerdim. Sonraki her atladığımda başka şeyler dilerdim. Çok eğlenirdim ama anlatamam size. Sonra mahalleye çıkardık mahallede çocuklar lastik yakardı ateş çok büyük olduğu için orda atlayamazdım ateşin yavaşlamasını beklerdim. Ateş azalınca ordada atlardım. Ateş sönmeye başlayınca mahalledeki kızlarla ip atlardık yakantop falan oynardık. Eve gelince üstüm is kokardı üzerimdeki kıyafetleri bahçede ipe asardım. Öyle asınca kıyafetlerin üstündeki is kokusu giderdi bide annem eskisi gitsin yenisi gelsin mi ne öyle bişi derdi.

Gül ağacı vardı bi tane kapının önünde onun altın istediğim herşeyi çizerdim. Gül ağacı kuruduktan sonra dileklerimi betonun üstüne tebeşirle çizmeye başladım. Ama bi dünya şey çizerdim aklıma ne gelirse.

Sabahda pikniğe gidilirdi. bileniniz varmıdır bilmiyorum. Tatarlar bilir kalakay (börek de değil poğaçada diil hamur işi diim en iisi=)) yapardı annem. Komşularla mangal falan aman ya aklıma geldikçe canım istiyor. Ama olmayacak bi daha o günler gibi güzel hıdrellezlerim.

Ama ya çok güzeldi o günler. Büyüdükçe ne gül ağacı kaldı ne üzerinden atladığım ateşler. Şimdi ise gazeterden kesip balkona koyduğum dileklerim var yada kağıtlara yazdığım dileklerim var. Herşey yapaylaştı yinede şanslıyım ucundanda olsa yaşadım eski hıdrellezleri.

Ay yine boğuldum çocukluğumdaaa ama çok mutluydum çocukken !

3 yorum:

İDEA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kızıl dedi ki...

Yaa ben az önce yorum bıraktım size ama İdea'nın yorumlarını onaylamak için onun hesabını açmıştım ve doğal olarakta onun ismi ile yorumu yazmş oldum :( İdea çok uzakta şu an, yanlış anlaşılmasın.

neyse dileğimi tekrar edeyim :) Hıdırellezde dilediğiniz tüm dilekleriniz gerçek olsun. Hah işte bu.

Sevgiyle kalın...

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

=)

Çok teşekkür ediyorum.

seninde tüm dileklerin kabul olsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...