30 Mayıs 2009 Cumartesi

Karman çorman..


Kötü bi gündü. Uzun bi süredir annemin dayısı hastaydı bağırsak kanseriydi. Bugün sabah kaybettik. Başaramadı atlatamadı o lanet hastalığı geç teşhis edilmişti. Boşu boşuna ölmüş gibi geliyor şuanda. Yeri başkaydı bambaşkaydı. Yıkıldım duyduğumda bi umut vardı atlatır diye düşünüyorduk ama olmadı. Annemlerin köyüne gittik cenaze için. Herkes çok kötüydü. Çok erkendi dayım ya. Olmadı bu şaka gibi herşey herkes vardı bi sen yoktun dayım senin o şen kahkahaların yoktu. Çok kötü bi şakaydı bu son şakan olmadı dayım hiç olmadı. Gitme dayım dedim hep içimden dayım çık bi yerden nolur dedim. Katesiniz (tatarcada nasılsınız demek) demeni bekledim dayım. Çok erkendi dayım aslında kızıyorum çocuklarına o ilk hastalandığında kolundan tutup götürmediler ya seni doktora çok kızdım ama sen geri gelmedin dayım. 

Çok küçükken gitmiştim o köye, yeniden görmek iyiydi benim için. Annemlerin eski evlerini gördüm ama kadının biri tuğlaları satmak için evi yıkmış sadece temeli duruyo evin. Sanki zengin oldun satınca o tuğlaları. Dursaydı ev en azından girer bakardık. Ne hakkın vardı  annemi ve teyzemleri ağlatmaya. Bahçe duruyordu diğer evlerde. Biz kapının arasından bakmaya çalışırken Bahçedeki kadın bizi gördü kapıyı açtı bizde girdik gezdik. Annemin ve teyzemlerin büyüdükleri bahçeyi gezdik. Evler çok değişmiş. Yıkılan yerler ek yapılan yerler... Annem anlattıkça hayal ettim nasıl olabileceğini neler yaptıklarını. Rüya gibiydi. Bahçede oturanların küçük 3 yaşlarında bi çocukları vardı adı Sinan'dı. Çok hareketli bi çocuktu sürekli etrafımda koşup aba aba diyip durdu. Çok sevimliydi. Annemin çocukluğuna gittim bugün çok duygusaldı.

Annem babasız büyümüş ve bugün annemin baba ne demek bilmediğini farkettim babam diyemedi bugün babasından bahsederken baba dedi sadece. Çok tuhaf oldum. 

İçimde büyük bi heyecan vardı. Ama mutlulukla dolu değildi o heyecan hüzün vardı. 

Tuhaf bi gündü çok yorgunum. Herkesle sağlıklı mutlu günler diliyorum...

Resimdeki minik Sinan mekan ise annemin büyüdüğü bahçe amcasının evinin önü.

4 yorum:

sünter dedi ki...

Allah sabir versin kizim sanada annenede.
Dayinada gani gani rahmet eylesin:(

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

Çok teşekür ediyorum sünter teyzem.
amiiiinnn =(

E. dedi ki...

Başın sağ olsun...

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

sen saol..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...